Teller van Thoné staat op vier provinciale en vijf zonale zeges (HBvL, 8-9 Aug. 2020)
Terug naar overzicht

Teller van Thoné staat op vier provinciale en vijf zonale zeges (HBvL, 8-9 Aug. 2020)

August 9, 2020

Vier provinciale zeges en vijf zonale, da’s het voorlopige palmares van Jos (59) en Xavier Thoné dit seizoen. “Of er nog iets volgt? Dat weet ik niet. Ik heb geleerd om nooit voorspellingen te doen”, zegt de viervoudige wereldkampi- oen uit As, die met Xavier en straks ook nog Maxim klaar is voor de opvolging van zijn imperium.

Het begon begin dit seizoen met eerste en tweede provinciaal en tweede nationaal op Montélimar. De weken nadien was het bingo op Agen (provinciaal), La Souterraine en Isoud- uin (zonaal), Limoges provinciaal en zonaal en afgelopen week Souillac provinciaal bij de oude duiven. “We hebben de vorm op onze hokken”, kan Jos alleen maar beamen.

Enkel op Barcelona liep het niet zoals gewenst, maar de gewezen Maasmechelaar steekt meteen de hand in eigen boezem. “Wij, liefhebbers zijn in fout. Toegegeven, het was een zware vlucht, maar een duif die kerngezond is, keert wel altijd terug naar zijn hok. Maar er werden ook duiven ingekorfd die het niet konden. In de hoop dat het toch maar eens moest lukken. In Malta speelden liefhebbers op één vlucht soms al hun duiven kwijt. Ik heb de bond daar geadviseerd om iedere liefhebber maximaal tien duiven te laten inkorven per vlucht. Met succes. Misschien moeten we daar hier ook eens over nadenken”, aldus de man, die in meer dan tachtig landen actief is. “Ik krijg dat niet meer allemaal gedaan”, lacht de melker uit As.
“Hetzelfde met al die kritiek. Orléans was verleden week nog niet helemaal gespeeld en het begon al op facebook. Wil iemand verantwoordelijk zijn voor de lossingen? Nobody. Dat iedereen eens zelf zijn verantwoordelijkheid neemt. Uiteindelijk zijn bijna alle duiven terug uit Orléans.”

- Jos Thomassen
verscheen in Het Belang van Limburg, krant van 8-9 Augustus 2020